Rüzgar ve Soğuk Yüz Felci Riskini Artırıyor

Yapılan araştırma sonuçlarına göre soğuk hava, rüzgar ve enfeksiyon durumları yüz felci riskini arttırdığı ortaya çıkmıştır.

Rüzgar ve Soğuk Yüz Felci Riskini Artırıyor

Yapılan araştırma sonuçlarına göre soğuk hava, rüzgar ve enfeksiyon durumları yüz felci riskini arttırdığı ortaya çıkmıştır. Kış mevsiminin ne büyük tehlikelerinden birisi yüz felcidir. Her yıl binlerce insan soğuk hava nedeniyle yüz felci yaşamaktadır. Yüz felci vücudumuzda uyuyan gizli bir virüstür. Bu virüs soğuk havaların gelmesi ile birlikte harekete geçer. Şapka ve atkı takarak yüz felcinden korunmanız mümkün değildir.

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Barış Topçular soğuk hava geçişlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek belirterek bu konuda şu önemli açıklamalarda bulundu:

"Birincisi sıcak soğuk geçişlerine dikkat etmemiz gerekiyor. Yine soğuk ortamlarda özellikle çok rüzgârlı ortamlarda ağzımızı kulaklarımızı korumak yine yüz felci açısından çok önemli."

· Mutlaka ilgili hekime başvurmamız gerekir

Uzmanlar dışarıdan sıcak bir ortama girildiğiniz zaman atkı ve şapkanın hemen çıkartılmamasını öneriyor. Kulak çevresinde yaşanan ağrı, tat almada değişiklik, gözü kapatmada zorluk, ağızda kayma gibi belirtiler ortaya çıktığı zaman vakit kaybetmeden hemen doktora gitmek gerektiğini belirten Topçular bu konuda şunları öneriyor:  "Mutlaka ilgili hekime başvurmamız gerekiyor. Hekime gidene kadar o tarafla sakız çiğnemek, o tarafa ılık bir havlu ile sıcak ya da soğuk değil ama ılık bir havlu ile masaj yapmak, korunmak için faydalı olacaktır." Yüz felci tedavisi 1 hafta ile 1 yıl arası sürer. İlaçlı tedavide % 90 olumlu sonuç elde edilir.

seyfullah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Call to a member function set() on null in /home/haberdin/public_html/index.php on line 0